Pojam pretrage mora sadržati najmanje tri karaktera.
Recepti salata - Salata.rs

Tabela klijanja

Kulinarski savet: Tabela klijanja - Salata.rs

12.04.2016

  Vreme natapanja (sati) Vremen klijanja (dani) Poželjna dužina klica Bogate su
Naut 10 - 14 3 - 4 1 - 2,5 proteini, uglj. hidrati, vlakna
Sočivo 10 - 14 3 - 5 0,5 - 2 proteini, gvožđe, C vitamin
Mungo pasulj 10 - 14 3 - 5 1 - 4 proteini, gvožđe, C vitamin
Proso 8 2 - 3 0,5 proteini, uglj. hidrati, vlakna, vitamini B, E
Pšenica 10 - 14 2 - 3 0,2 - 1 proteini, uglj. hidrati, fosfor, vitamini B, E
Slačica 3 - 6 4 - 6 2 - 3 esencijalne masnoće, minerali, vitamin C
Ovas 10 - 14 2 - 3 0,5 - 1,5 proteini, uglj. hidrati, minerali, vitamini B, E
Suncokret 8 - 10 1 - 3 0,2 - 1 proteini, esencijalne masnoće, vitamini B, E
Susam 5 - 8 1 - 2 0 proteini, esencijalne masnoće, vlakna, kalcijum, vitamini B, E
Bundevino seme 8 - 10 1 0 proteini, masti, vitamin E, fosfor, gvožđe, cink
Raž 10 - 14 2 - 3 0,5 - 1 proteini, uglj. hidrati, minerali, vitamini B, E
Lucerka 4 - 6 4 - 6 2,5 - 4 vitamini A, B, C, E, K, prebogata mineralima i mikroelementima
Detelina 4 - 6 0 1,5 - 2 vitamini A, C, minerali, mikroelementi