Goveđa salata sa toplim prelivom - recept

27.10.2021
51 min
4
Komplikovano
Veoma skupo
Sastojci za recept:
½ šolje soja sosa ½ šolje sukijaki sosa ½ šolje vode 2 kašičice narendanog svežeg korena đumbira 2 kašičice mlevenog belog luka 1 (1 1/2) funte goveđi biftek, narezan na tanko 2 glavice zelene salate, isečene na komade veličine zalogaja 1 luk, tanko narezan 1 veza rotkvica, isečenih na tanke kolutove 1 krastavac, tanko narezan 2 paradajz, narezan 1 krompir, oljušten i iseckan 6 tvrdo kuvanih jaja, narezanih 1 šolja ulja od kikirikija
Način pripreme:
Korak 1 U maloj posudi umutite soja sos, sukijaki sos, vodu, đumbir i beli luk.Korak 2 Isečenu šniclu poređajte na dno plitke posude za pečenje. Odrezak prelijte sa oko 1/2 mešavine soja sosa. Ostavite da se marinira 30 minuta. Korak 3 Sastavite salatu tako što ćete na tanjir rasporediti zelenu salatu, luk, rotkvu, krastavac, paradajz, krompir i jaja tim redosledom.Korak 4 Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Pecite marinirane trake bifteka u zagrejanom ulju do željene gotovosti, 3 minuta sa svake strane za srednje dobro.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
Budite prvi koji će ostaviti komentar i oceniti salatu.