Pirinač i morski plodovi - recept

11.12.2015
180 min
4
Normalno
Skupo
Sastojci za recept:
300 gr plodova mora
100 gr mesa raka
začini (ruzmarin i peršun)
1-2 čena belog luka
lovorov list
maslinovo ulje po potrebi
sok od limuna
konzerva tunjevine u komadićima
glavica crvenog luka
2-3 kisela krastavca
1 paradajz
masline bez koštica
biber
Način pripreme:
Pirinač oprati, skuvati, ocediti i ohladiti. Pripremljene plodove mora i meso raka prokuvati u vodi sa svim začinima, belim lukom, lovorovim listom i sa malo maslinovog ulja. U to dodati par kapi limunovog soka. Tako skuvane plodove mora ocediti i ohladiti. Tunjevinu do pola ocediti od ulja.
Luk i krastavčiće iseckati pa zajedno pomešati sa pirinčem, tunjevinom, plodovima mora, mesom raka. Posoliti po ukusu, dodati limunov sok i, po ukusu, par kapi maslinovog ulja. Ukrasiti mesom raka i kolutovima paradajza. Salata sa morskim plodovima pre služenja treba da se rashladi u frižideru.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
13.11.2018
Zorko
Odlična salata
12.02.2016
Anja
Ljudi, odlična salta, vrhunska, Topla preporuka, recepti su vam strava ljudi svaka čast!!!
26.01.2016
Stefan
Vrhunska salata, veoma ukusna, sočna. Menja obrok čak i dva. :) meni malo komplikovana, ali je super i osvežavajuća je!!!