Riblja salata sa kukuruzom - recept

02.10.2015
60 min
4
Komplikovano
Prosečno
Sastojci za recept:
4 oslića
4 oljuštena krompira
100 gr konzerviranog kukuruza
1 veza mladog luka
1 šargarepa
1 limun
1 kocka za supu
1 mala kašika belog luka u prahu
2 kašike susama
2 kašike majoneza
1 kašika senfa
50 ml belog vina
6 kašika soja sosa
ulje, so i mleveni crni biber
Način pripreme:
Provrelu vodu u šerpi na šporetu posolimo i stavimo ribe da se kuvaju. Isečemo 3 kruga limuna i dodamo u šerpu. Dodamo kocku za supu i luk u prahu. Šerpu poklopimo i ostavimo ribe da se kuvaju oko 40 minuta.
Krompire isečemo na kocke. U tiganj, na šporetu, na koji smo sipali veću količinu ulja, dodamo 2 kašike soja sosa i promešamo. Kada se ulje zagreje stavimo krompire da se prže.
Šargarepu isečemo na sitne kocke, a mladi luk sitno isečemo.
U sud stavimo senf, majonez, sipamo belo vino, dodamo preostali soja sos i promešamo.
Ispečene krompire izvadimo rešetkasnom kašikom i stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.
Skuvanim ribama odstranimo kožice i kosti, a meso stavimo u veći sud. Dodamo zrna kukuruza, ispečen krompir, isečen mladi luk, susam i ispečenu šargarepu. Prelijemo ostatke mešavinom iz suda i dobro promešamo.
Dublju činiju za serviranje ukrasimo sa 4 lista crvene marule. U činiju serviramo Riblju salatu.
Dekorišemo krugovima limina, listovima celera i duguljastim parčadima šargarepe.
Prijatno.
Vaši komentari i ocene Ostavite komentar
24.02.2016
Nenad
Slata je izvrsna